Monday, 21 April 2014

Insalata taċ-Ċanga

Ingredjenti:

- 200g flett taċ-ċanga
- Ftit kurrad
- Tadam
- Bżar ikkulurit
- Ħjar
- Tewm frisk
- Bżar u melħ
- Żejt taż-żebbuġa jekk jista jkun extra virgin
- Xi ftit żejt tal-ġunġlien (sesame oil)
- Basla żgħira


Metodu

1. Qatta l-laħam, it-tewm u l-kurrad f’biċċiet twal.

2. Poġġi ftit żejt tal-ġunġlien ġo taġen u meta jisħon qalli malajr it-taħlita tal-laħam. Trid tqalli għal ftit minuti u tħawwad ta’ spiss.

3. Neħħi mit-taġen, qattar miż-żejt u poġġi t-taħlita ġol-bieqja fejn tkun se sservi. Ħalli t-taħlita tiksaħ.

4. Sakemm it-taħlita tiksaħ, aħsel u qatta l-bqija tal-ħaxix.

5. Meta l-laħam ikun kesaħ, żid miegħu il-bqija tal-ħaxix. Ħawwad tajjeb.

6. Fil-wiċċ roxx ftit bżar u melħ u ferrex ftit żejt.

7. Din l-insalata trid tisserva kiesħa.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.